Van éénheid naar veelheid – Tao, het oerbegin

Healing Tao is een praktisch systeem voor zelfhealing en zelf-ontwikkeling dat mensen helpt om zich op harmonieuze wijze te ontwikkelen. Healing Tao is voortgekomen uit eeuwenoude Taoïstische tradities die duizenden jaren oud zijn en door Mantak Chia aan het eind van de vorige eeuw naar het Westen zijn gebracht.

Het is een prachtig systeem wat uitgaat van de zelfgenezende krachten van het lichaam. Deze krachten worden toegankelijk gemaakt door oefeningen, klanken en meditaties. De sierlijke bewegingen zijn gebaseerd op Chi Kungs. Door de bewegingen en klanken worden de organen aangeraakt en doorstroomd met energie, wat het zelfgenezend vermogen bevordert.

Zoals bekend gaat de Chinese traditie uit van Yin en Yang, maan en zon, donker en licht.

Yin organen zijn Longen, Nieren, Lever Hart en Milt.

Yang organen zijn Dikke Darm, Blaas, Galblaas, Dunne Darm en Maag.

Daarnaast werken de Taoïsten met 5 kleuren: Wit, Blauw, Groen, Rood en Geel

en natuurlijk de 5 elementen: Metaal, Water, Hout, Vuur en Aarde.

Hieraan zijn ook klanken verbonden en bepaalde bewegingen.

Een zeer belangrijke plaats is ingeruimd voor het werken met de I-kracht: de liefdevolle kracht die alles doorstroomt en je in contact brengt met zachtheid, een vanzelfsprekende Innerlijke Glimlach.

Alicia volgt in 2006 de Applicatiecursus Healing Tao, waardoor zij op individuele basis in haar praktijk kan werken met de 5 Helende Klanken en de Innerlijke Glimlach.