Massage

Klassieke massage

Deze massage richt zich voornamelijk op de spieren en gewrichten. Door strijkingen, knedingen en drukken op specifieke punten in het lichaam wordt er invloed uitgeoefend op de spieren en pezen. Door de massage worden de spieren en pezen geactiveerd om afvalstoffen af te voeren. De massage heeft dus een reinigend effect.

 

Massagetechnieken

Rustige stevige druk wordt uitgeoefend op het lichaam waardoor de afvoer van (veneus) bloed en lymfe extra gestimuleerd wordt. Strijken verwarmt en ontspant pezen en spieren in het gebied dat wordt gemasseerd. Door diepe strijkingen kunnen ook verhardingen in het weefsel opgespoord en behandeld worden. Met kneden worden de onderhuidse bindweefsels en ook spieren bereikt. Het helpt spanning in de spieren los te maken, bevordert de bloedsomloop en stimuleert de afvoer van afvalstoffen. Wrijven gaat over diepe weefselmassage, het bereiken van onderliggende spieren waar verborgen spanningen kunnen zitten. Huidgrepen bevorderen de doorbloeding en maken de huid losser van de onderlaag. Tenslotte zijn schuddingen belangrijk voor het ontspannende effect.

 

Bewust worden, ontspannen en genieten

De werking van de massage heeft direct te maken met met aanraking, aandacht, warmte en ontspanning. Door regelmatig een massage te ontvangen voorkomt men bovendien rimpels en cellulitis. Eén behandeling is al genieten, meerdere behandelingen bevorderen duurzame reiniging en ontspanning.

 

Lichaamsdelen

Een volledige lichaamsmassage begint meestal bij de benen, enkels en voeten, dan volgen rug, nek en schouders, eventueel borst en buik, als laatste de armen en handen. Veel mensen laten alleen benen en/of  rug & schouders masseren.  Voetmassages en handmassages worden ook vaak apart gegeven. Bij de schoonheidsspecialiste is een gezichtsmassage vrijwel altijd onderdeel van de behandeling.